Politika privatnosti

IZDAVAČKA KUĆA PALEJA DOO se obavezuje da neće na bilo koji način zloupotrebiti vaše lične podatke koje nam dostavljate radi efikasnog i blagovremenog izvršenja naših obaveza kao prodavca (isporuke naručenih i kupljenih proizvoda putem naše inernet prodavnice) ili prilaganjem vaših članaka i diskusija na našem sajtu.

Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja, adresa isporuke i sl.).

PALEJA DOO neće dostavljati niti razotkriti lične podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza.

Svi podaci o našim Kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. PALEJA DOO i njeni poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

PALEJA DOO se obavezuje da će pružati zaštitu ličnih podataka Kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o Kupcima koji su nužni za ispunjenje kupoprodajnih obaveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) PALEJA DOO ima pravo da koristi isključivo za sopstvene potrebe, odnosno za ocenu posećenosti internet stranice a u cilju poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

PALEJA DOO informiše Kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te im daje mogućost izbora upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

U slučaju promene bilo kog ličnog podataka (na primer, mesto stanovanja, adrese dostave, email adrese itd.) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan da ažurira podatke na profilu ili o promeni obavesti agenciju PALEJA DOO. U slučaju promene o kojoj nije obaveštena, PALEJA DOO ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbine odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web prodavnice www.svetlostknjige.com kao i na sve stranice unutar www.svetlostknjige.com domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na www.svetlostknjige.com domenu.

PALEJA DOO će preuzeti sve mere bezbednosti i opreza kako bi sigurnosno zaštitili lične podatke sa Vaše porudžbine ili sa kreditne ili debitne kartice (u slučaju takvog načina plaćanja), ali, osim usled našeg eventualnog nemara, nećemo biti odgovoni za gubitke ili štetu koje možete pretrpeti, a koja može nastati kao rezultat neovlašćenog pristupa informacijama, od strane trećeg lica, koje su poslate prilikom naručivanja proizvoda ili usluga u našoj internet prodavnici.

Osim u slučaju elektronske porudžbine, PALEJA DOO neće kupcu slati elektronske poruke ako Kupac na to nije izričito pristao.

Pravilnik o zaštiti podataka o ličnosti korisnika web sajta www.svetlostknjige.com možete preuzeti OVDE.

Obaveštenje u vezi zaštite podataka o ličnosti na newsletter (novosti) listi koju vodi PALEJA DOO, Beograd možete preuzeti OVDE.

Hvala na poverenju,
Vaša internet prodavnica PALEJA.