Uslovi korišćenja sajta

Internet prodajno mesto www.svetlostknjige.com vlasništvo je PALEJA DOO.

Opšti uslovi korišćenja definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama.

Isporučilac (Prodavac) je IZDAVAČKO PREDUZEĆE PALEJA DOO. Kupac robe je posetilac Internet prodavnice koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u korpu i pošalje porudžbinu Prodavcu, ili pošalje porudžbinu, pa artikal plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave), putem uplatnice preko banke ili pošte ili platnom karticom preko interneta.

Cene

Putem Internet prodavnice kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavca. Valuta je srpski dinar (RSD). Istaknute cene u Internet prodavnici važe samo za kupovinu putem Interneta. Dostava nije uračunata u cenu! Akcijska prodaja u obliku cenovnih benefita i prodajnih podsticaja, odnosno popusta, obavljuju se u skladu sa odlukama i politikom poslovanja PALEJA DOO, odnosno uslovima takve prodaje objavljenim na sajtu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Izjava o PDV-u

PALEJA DOO nije u sistemu PDV-a.

Isporuka

Naručena roba dostavlja se na adresu kupca. Roba se dostavlja na području cele Srbije. Proizvodi se šalju putem Obične pošte ili Brze pošte.

1. Obična pošta
Svaka porudžbina koja se primi radnim danom od 8h-16h odnosno subotom od 8h-14h, obradjuje se i šalje istog ili najkasnije narednog radnog dana. Iznos knjiga i troškovi Obične pošte (PTT) se plaćaju pouzećem a porudžbina stiže najkasnije za 5 dana.

Ukoliko SLUŽBA ISPORUKE nije u mogućnosti da isporuči – dostavi – kupljenu robu iz razloga da Kupac nije u vreme isporuke na adresi isporuke robe koju je unapred dostavio PALEJA DOO – www.svetlostknjige.com – Kupcu će biti ostavljeno obaveštenje o prispeću pošiljke koju može lično da podigne u Pošti u narednih 5 dana.

2. Brza pošta
Svaka porudžbina koja se primi radnim danom od 8h-16h odnosno subotom od 8h-14h, obrađuje se i šalje istog ili najkasnije narednog radnog dana. Iznos knjiga i troškovi Brze pošte se plaćaju pouzećem i ovakva usluga je skuplja od slanja običnom poštom a porudžbina stiže za 1 do 2 dana (u zavisnosti od lokacije isporuke).

Ukoliko SLUŽBA ISPORUKE nije u mogućnosti da isporuči – dostavi – kupljenu robu iz razloga da Kupac nije u vreme isporuke na adresi isporuke robe koju je unapred dostavio PALEJA DOO – www.svetlostknjige.com – biće pokušana još jedna isporuka. Troškove dodatne isporuke snosi Kupac bez obzira na ugovorene uslove kupovine. SLUŽBA ISPORUKE će u danu isporuke, primereno vreme pred isporuku, kontaktirati Kupca i dogovoriti očekivano vreme isporuke.

Uslovi isporuke van teritorije Republike Srbije:

Isporuka van teritorije Republike Srbije, inostranstvo, se vrši putem POŠTE SRBIJE, po uslovima isporuke ove kompanije.

POSEBNA NAPOMENA: Obrada porudžbine za isporuku počinje u zavisnosti od ugovorenog načina plaćanja. Molimo vas pogledajte Načini plaćanja.

Politika reklamacija

Kupac ima pravo na odustanak od kupovine u roku do 14 dana.

Kupac ima pravo na reklamaciju koji se sprovodi na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (“Sl.Glasnik RS” br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013).

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Zahtev za odustanak od kupovine kupac podnosi pismenim putem slanjem emaila na info@svetlostknjige.com

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao zahtev/obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja, robu je obavezno vratiti u ispravnom, nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun/faktura.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povraćaj sredstava i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.svetlostknjige.com je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Vraćanje robe vrši se isključivo preko odgovarajuće kurirske službe, robu ne možete ostaviti lično u prostorijama preduzeća PALEJA DOO.

Linkove za preuzimanje obrasca za odustanak od ugovora i ugovor o prodaji na daljinu možete pronaci na sledećim linkovima: obrazac za odustanak od ugovora i ugovor o prodaji na daljinu.

Više o postupku reklamacija pogledajte OVDE

Zaštita privatnosti korisnika

U ime PALEJA DOO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni PALEJA DOO (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, PALEJA DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Kontakt podaci – korisnički servis

Za sve informacije u vezi sa narudžbinom ali i u slučaju reklamacije ili otkaza narudžbine možete nam se obratiti putem telefona: +381 653433857 ili na Email: info@svetlostknjige.com

Korišćenje sajta

Na sajtu možete slobodno pregledati izbor naslova, kao registrovan ili neregistrovan posetilac i ostavljati komentare, bez obaveze da nešto kupite.

Zabranjena je upotreba sadržaja koji nisu u skladu sa uslovima korišćenja sajta.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.svetlostknjige.com smatra se prodajom na daljinu.

Knjige koje poručite na našem sajtu možete platiti kao fizičko lice pouzećem prilikom dostave ili avansnom uplatom preko vašeg e-bankinga, uplatnicom u pošti ili banci, ili kao pravno lice, na naš tekući račun broj 160-6000001839563-78, kod banke Intesa. Za svaku kupovinu ćete dobiti i poziv na broj, odnosno instrukcije za plaćanje. Gotovinsko plaćanje u poslovnim prostorijama +381 653433857 nije moguće!

Kupac koji potvrdi kupovinu preuzima obavezu plaćanja poručene robe.

Prilikom korišćenja sajta obavezni ste da poštujete važeće zakone i propise. Sadržaj sajta se ne sme modifikovati, distribuirati, reprodukovati, prodavati, kopirati ili na bilo koji drugi način upotrebljavati i činiti dostupnim trećim licima.

Zabranjeno je na sajtu objavljivati materijal kojim se vrši kleveta, povreda prava, koji je uvredljiv, lažan, preteći, vulgaran, pornografski, ili na bilo koji način podstiče na krivično ili protivzakonito delo. PALEJA DOO zadržava pravo da ovakav materijal ukloni sa sajta bez prethodnog upozorenja korisnika.

Zabranjeno je svako lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka u vezi sa sajtom ili osobama vezanim za isti. Zabranjeno je korišćenje sajta u propagandne svrhe. Zabranjeno je svako korišćenje sajta radi preprodaje robe, bez prethodnog ugovora sa PALEJA DOO.