Jadranko Miklec

JADRANKO MIKLEC

Jadranko Miklec je rođen 1957. godine. Od detinjstva se zanima za zdrav način života. Jogu vežba skoro 45, a više od 25 godina je aktivno podučava. Sistem Vedske joge koju Jadranko podučava temelji se na uče-nju Maharishi Mahesh Yogija, Maharishi Swami Dev Murtija, A.G.Mohana koji je direktni učenik Shri T. Krishnamacharye, Swami Shankardasa direktnog učenika Tat Vale Babe, Mohan Baba jia direktnog učenika Maha Avatara Baba Jia, drugih Yogacharya, kao i na ličnim spoznajama koje je stekao dugogodišnjim vežbanjem joge.

Takođe je učio sistem Ashtanga joge od Davida Wiliamsa, koji je prvi upoznao zapadni svet sa Ashtanga jogom. Jadranko je napisao 6 knjiga o jogi. Naziv prve knjige je Yama – moralna načela, druge Niyama – životna načela, treće Asana – joga položaji Pranayama – joga disanje, četvrte Joga za kičmu i lepotu tela, pete Transcendentalna meditacija i šeste Science of Vedic Yoga. Takođe je izdao DVD o jogi.

Knjige i DVD su prihvaćene od knjižare Morarji Desai National Institute of Yoga, India (An autonomus organisation under Deptt. of AYUSH, Ministry of Health & Health &F.W., Govt of India). Podučavao je jogu svetski poznate sportiste, kao i zaposlene u velikim kompanijama (Ericsson, Nikola Tesla d.d.; IBM; itd.). Od strane Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED) uvršten je u listu kvalifikovanih terapeuta u području joge i transcendentalne meditacije. U funkciji predstavnika za jogu 2005. godine postaje član stručne komisije Saveta Ministarstva pravde za regulisanje bavljenja tradicionalnom medicinom.

Jadranko Miklec je takođe međunarodni glavni sekretar Svetske Akademije za Ayurvedu iz Indije koja mu je dodelila titulu Vanaushadi Bhishagacharya (stručnjak za lekovito bilje). Jadranko Miklec je dobio titulu Yogacharye od European Yoga Federation. Živi u Zagrebu, a podučava jogu u Evropskim zemljama i drugim kontinentima (India, SAD), sarađuje sa Maharishi Akademie Für Vedische Wissenschaft; Deutsche Gesellschaft für Ayurveda; Institut für Sportwissenschaft der Universität Tübingen in Germany; Morarji Desai National Institute of Yoga, India, European Yoga Federation and World Movement for Yoga and Ayurveda.


Od ovog autora

 • ,

  JOGA ZA ZDRAVLJE I LEPOTU DUHA I TELA – ASANA – joga položaji i PRANAYAMA – joga disanje

  0 out of 5
  1.620,00 RSD
 • ,

  JOGA za kralježnicu (kičmu) i ljepotu tijela

  0 out of 5
  1.600,00 RSD
 • ,

  TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA – povratak zdravlju

  0 out of 5
  1.260,00 RSD
You've just added this product to the cart: