ŠKOLA ZA YOGA UČITELJE HOLISTIČKE AKADEMIJE MAYA

ŠKOLA ZA YOGA UČITELJE HOLISTIČKE AKADEMIJE MAYA

Joga je danas postala popularna i zanimljiva širokoj populaciji građana sa stanovišta rekreacije i terapije. Rekreativni oblik vežbanja yoge je dosta prisutan u mlađoj populaciji i karakteriše ga dinamični način vežbanja kako bi razvili snagu, lepotu i skladnost tela i poboljšali koncentraciju i staloženost. Srednja i starija populacija je sklonija tradicionalnom vežbanju yoge, polaganim kretanjima i zadržavanjima u yoga položajima kako bi produbili relaksaciju, oslobodili se stresa i napetosti. Terapijsko vežbanje yoge je individualni pristup pa se način i vrsta vežbanja određuje u odnosu na psiho-fizičko stanje osobe kako bi se povratila ravnoteža u funkcioniranju organizma. Joga je i naučno dokazala svoj značaj u prevenciji i očuvanju zdravlja.

Naš sistem školovanja joga učitelja obuhvata program od 600 časova edukacije i traje otprilike 3 do 4 godine. Smatramo da je to minimalno da bi se steklo razumevanje joge i ovladalo njenom primenom u svim područjima života, kao i da se joga može uspešno primenjivati i u terapijske svrhe. Program je u skladu sa standardima European Yoga Federation (EYF) i World Movement for Yoga and Ayurveda, kao i AYUSH (Indijskog ministarstva za jogu, ajurvedu i ostale tradicionalne metode). Nivoi obuke na školi su:

1. nivo – Joga asistent: Yoga Pravesh (godinu dana obuke – 150 časova) kvalifikovan za asistenta Joga učitelja
2. nivo – Joga instruktor: Yoga Parichaya (dve godine obuke – 300 časova)
3. nivo – Joga instruktor i tehničar: Yoga Shikshaka (tri godine obuke – 450 časova)
4. nivo – Joga učitelj: Yoga Siromani (4 godine obuke – 600 časova)

Takođe, uz znanje o jogi polaznici škole za yoga učitelja stiču znanje i iz područja Ayurvede (prirodnog načina lečenja) jer je znanje o oboje – celovito znanje.

Više informacija na linku: https://www.mayabeograd.yoga/skola-za-yoga-ucitelje ili na br.tel: 0653433857